Συνταγές
ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ
Νοέμβριος 6, 2018
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Με ένα μυτερό μαχαιράκι τρυπάμε σε πολλά σημεία τις γλυκοπατάτες. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες ανάλογα το μέγεθός τους, μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε το ερίκι με 2 κ.σ. από την πάστα harissa...
Νοέμβριος 6, 2018
Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα με τα αμύγδαλα και τη δάφνη μέχρι να κάψει καλά το γάλα. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε για 30΄να αρωματιστεί. Το σουρώνουμε σε κανάτα με στόμιο. Αφαιρούμε τη δάφνη και στεγνώνουμε τα αμύγδαλα σε χαρτί κουζίνας.
Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε τα 75 γρ. βούτυρο και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι για 2΄ να ψηθεί λίγο.
Νοέμβριος 2, 2018
Χαράζουμε τα φιλέτα κατά μήκος στην πλαϊνή πλευρά τους, χωρίς να τα κόψουμε, έτσι ώστε να μεγαλώσει η επιφάνειά τους και να μπορούμε να τα γεμίσουμε.
Απλώνουμε στο κέντρο τους τις λιαστές ντομάτες, από επάνω τα μυρωδικά και τέλος τις φέτες λεμονιού. Διπλώνουμε τα φιλέτα, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη γέμιση στο κέντρο, δένουμε με σπάγκο και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο.