Συνταγές
ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ
Δεκέμβριος 7, 2020
Τάρτα απο κρητικό παξιμαδοκούλουρο λαδιού με τυρί απο αιγοπρόβιο γάλα "Ερίκι" με τοματίνια cheery,ελιές,κάπαρη και αρωματικό λάδι απο θυμάρι
Μάρτιος 12, 2019
Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν. Για να δημιουργήσουμε τη βάση του γλυκού, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε φόρμα ή ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη, τα ανακατεύουμε και τα πιέζουμε στον πάτο αρκετά για να γίνει μια ομοιόμορφη βάση. Ψήνουμε τη βάση τους 170 βαθμούς για 10 λεπτά...
Νοέμβριος 9, 2018
Φτιάχνουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της και πλάθουμε σε μια καθαρή επιφάνεια, μέχρι η υφή της ζύμης να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη για 30’, να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος στρογγυλού πιάτου...
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος στρογγυλού πιάτου...
Νοέμβριος 6, 2018
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το γλυκάνισο, το τζίντζερ και 1 κοφτό κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε για 1’. Ρίχνουμε την κολοκύθα, τα καρότα και το σέλερι ανακατεύοντας για άλλα 2’- 3’...
Νοέμβριος 6, 2018
Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6΄- 8΄μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε μέσα τα κάστανα (κρατάμε 1 μικρή χούφτα για το σερβίρισμα), ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγοβράζουμε για 10’...
Νοέμβριος 6, 2018
Ζεσταίνουμε 20 γρ. βούτυρο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο για 2', μετά το φρέσκο κρεμμυδάκι με το σκόρδο για 1' μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατίζουμε. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά από το σπανάκι για περίπου 3’. Προσθέτουμε το πιπερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ, την γραβιέρα τριμμένη και τη μουστάρδα...