Χωριάτικη κοτόπιτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
Νοέμβριος 9, 2018
Τάρτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
Δεκέμβριος 7, 2020

Σπιτικό cheesecake ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Υλικά


  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 600 γρ. ερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη:

  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Μαρμελάδα Φράουλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαργαρίνη

Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν

Για να δημιουργήσουμε τη βάση του γλυκού, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε φόρμα ή ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη, τα ανακατεύουμε και τα πιέζουμε στον πάτο αρκετά για να γίνει μια ομοιόμορφη βάση.

Ψήνουμε τη βάση τους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.

Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σαντιγύ.

Προσθέτουμε το ερίκι και συνεχίσουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφού κρυώσει η βάση βάζουμε από πάνω την κρέμα.

Στη συνέχεια για την επικάλυψη, χτυπάμε στο μίξερ τα 300 ml κρέμας γάλακτος μέχρι να πήξει, και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.

Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα

Αφήνουμε το γλυκό για ένα βράδυ στο ψυγείο πριν το κόψουμε.


Tips

1. Αντί για μπισκότα τύπου digestive θα μπορούσατε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μπισκότα τύπου πτι μπερ.

2. Αν έχετε τσέρκι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δώσετε σχήμα στο γλυκό σας, αλλά και για να διευκολύνετε τη διαδικασία κοπής του.

3. Μπορείτε αντί για μαρμελάδα φράουλα να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή ένα γλυκό του κουταλιού ανάλογα με τη διάθεση και τις προτιμήσεις σας.

Δες κι άλλες συνταγές


Δεκέμβριος 7, 2020

Τάρτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Τάρτα απο κρητικό παξιμαδοκούλουρο λαδιού με τυρί απο αιγοπρόβιο γάλα "Ερίκι" με τοματίνια cheery,ελιές,κάπαρη και αρωματικό λάδι απο θυμάρι
Μάρτιος 12, 2019

Σπιτικό cheesecake με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν. Για να δημιουργήσουμε τη βάση του γλυκού, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε φόρμα ή ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη, τα ανακατεύουμε και τα πιέζουμε στον πάτο αρκετά για να γίνει μια ομοιόμορφη βάση. Ψήνουμε τη βάση τους 170 βαθμούς για 10 λεπτά...
Νοέμβριος 9, 2018

Χωριάτικη κοτόπιτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Φτιάχνουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της και πλάθουμε σε μια καθαρή επιφάνεια, μέχρι η υφή της ζύμης να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη για 30’, να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος στρογγυλού πιάτου...