Κολοκυθόσουπα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
Νοέμβριος 6, 2018
Σπιτικό cheesecake με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
Μάρτιος 12, 2019

Χωριάτικη κοτόπιτα με Ερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

από τον Λάμπρο Βακιάρο

Εκτέλεση

Διαδικασία για το φύλλο

1. Φτιάχνουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της και πλάθουμε σε μια καθαρή επιφάνεια, μέχρι η υφή της ζύμης να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη για 30’, να ξεκουραστεί.

2. Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος στρογγυλού πιάτου.

3. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα, περίπου στο μέγεθος ενός στρογγυλού πιάτου. Αλείφουμε λίγο λάδι στην πάνω πλευρά και βάζουμε μια δεύτερη ζύμη από πάνω σαν να φτιάχνουμε ένα σάντουιτς με λάδι στο ενδιάμεσο. Θα φτιάξουμε τέσσερα τέτοια “σάντουιτς”.

4. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα τέσσερα ενωμένα φύλλα, στο μέγεθος του ταψιού μας.

5. Σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι, βάζουμε δύο από τα φύλλα για βάση της πίτας και δύο από πάνω από την γέμιση μας.

Διαδικασία για τη γέμιση

1. Ζεσταίνουμε σε ψηλή φωτιά τηγάνι. Βάζουμε το βαλσάμικο και το μέλι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Κατεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια θερμότητα και αφήνουμε για 15’-20’ να καραμελώσουν.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.

3. Σε βαθιά κατσαρόλα, θερμαίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το πράσο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει (3’-4’). Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ύστερα βάζουμε τα αυγά, τα καρύδια και το ερίκι. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε την πίτα.

4. Ψήνουμε στον φούρνο για 40’.

5. Περιμένουμε για 5’, πριν κόψουμε και σερβίρουμε την πίτα.

Υλικά


Για την γέμιση
  • 4 κτσ βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κτσ μέλι
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα καρύδια κομμένα
  • 600 γρ. ερίκι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το χωριάτικο φύλλο
  • ½ κούπα νερό
  • 2 κτσ νισεστέ η κορν φλάουρ
  • 2 κτσ ξύδι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • ½ κτγ αλάτι
  • 650-750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Δες κι άλλες συνταγές


Δεκέμβριος 7, 2020

Τάρτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Τάρτα απο κρητικό παξιμαδοκούλουρο λαδιού με τυρί απο αιγοπρόβιο γάλα "Ερίκι" με τοματίνια cheery,ελιές,κάπαρη και αρωματικό λάδι απο θυμάρι
Μάρτιος 12, 2019

Σπιτικό cheesecake με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν. Για να δημιουργήσουμε τη βάση του γλυκού, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε φόρμα ή ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη, τα ανακατεύουμε και τα πιέζουμε στον πάτο αρκετά για να γίνει μια ομοιόμορφη βάση. Ψήνουμε τη βάση τους 170 βαθμούς για 10 λεπτά...
Νοέμβριος 9, 2018

Χωριάτικη κοτόπιτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Φτιάχνουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της και πλάθουμε σε μια καθαρή επιφάνεια, μέχρι η υφή της ζύμης να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη για 30’, να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος στρογγυλού πιάτου...