Σάντουιτς με κρέμα από ΠΙΠΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ, σπανάκι & πράσο
Νοέμβριος 6, 2018
Κολοκυθόσουπα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
Νοέμβριος 6, 2018

Καστανόσουπα με ΠΙΠΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

αρωματισμένη με θυμάρι

Υλικά


  • 800 κάστανα βρασμένα
  • 2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, χωρίς φλούδα, σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κλωναράκια θυμάρι + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 600 ml ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. πιπερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
  • Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Χρόνος: 1 ώρα | Μερίδες: 4 | Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6΄- 8΄μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε μέσα τα κάστανα (κρατάμε 1 μικρή χούφτα για το σερβίρισμα), ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγοβράζουμε για 10’. Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε απλό μπλέντερ, την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι και ρίχνουμε το πιπερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ανακατεύοντας ελαφρά να ομογενοποιηθεί.

Κόβουμε τα υπόλοιπα κάστανα σε κομματάκια και τα καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.

Ζεσταίνουμε τη σούπα, τη σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα κάστανα, περιχύνουμε με λίγο λάδι και διακοσμούμε με λίγα φρέσκα φυλλαράκια θυμαριού.

Δες κι άλλες συνταγές


Δεκέμβριος 7, 2020

Τάρτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Τάρτα απο κρητικό παξιμαδοκούλουρο λαδιού με τυρί απο αιγοπρόβιο γάλα "Ερίκι" με τοματίνια cheery,ελιές,κάπαρη και αρωματικό λάδι απο θυμάρι
Μάρτιος 12, 2019

Σπιτικό cheesecake με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν. Για να δημιουργήσουμε τη βάση του γλυκού, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε φόρμα ή ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη, τα ανακατεύουμε και τα πιέζουμε στον πάτο αρκετά για να γίνει μια ομοιόμορφη βάση. Ψήνουμε τη βάση τους 170 βαθμούς για 10 λεπτά...
Νοέμβριος 9, 2018

Χωριάτικη κοτόπιτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Φτιάχνουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της και πλάθουμε σε μια καθαρή επιφάνεια, μέχρι η υφή της ζύμης να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη για 30’, να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος στρογγυλού πιάτου...