Χρόνος: 1 ώρα | Μερίδες: 4 | Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6΄- 8΄μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε μέσα τα κάστανα (κρατάμε 1 μικρή χούφτα για το σερβίρισμα), ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγοβράζουμε για 10’. Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε απλό μπλέντερ, την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι και ρίχνουμε το πιπερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ανακατεύοντας ελαφρά να ομογενοποιηθεί.
Κόβουμε τα υπόλοιπα κάστανα σε κομματάκια και τα καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.
Ζεσταίνουμε τη σούπα, τη σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα κάστανα, περιχύνουμε με λίγο λάδι και διακοσμούμε με λίγα φρέσκα φυλλαράκια θυμαριού.