Χρόνος: 30' | Μερίδες: 4 | Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Ζεσταίνουμε 20 γρ. βούτυρο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο για 2΄, μετά το φρέσκο κρεμμυδάκι με το σκόρδο για 1' μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατίζουμε. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά από το σπανάκι για περίπου 3’.
Προσθέτουμε το πιπερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ, την γραβιέρα τριμμένη και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια πυκνή σάλτσα. Τραβάμε το σκεύος από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού μόνο από τη μία πλευρά. Σε μια καθαρή επιφάνεια ακουμπάμε τις μισές με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω. Μοιράζουμε την σάλτσα με το σπανάκι, πράσο, πιπερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ, γραβιέρα, μουστάρδα και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω.
Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας το βούτυρο σε δόσεις σε αντικολλητικό τηγάνι για 2’-3’ από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.
Σερβίρουμε με πίκλες.