Ψητές γλυκοπατάτες με πικάντικη σως από ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
Νοέμβριος 6, 2018
Καστανόσουπα με ΠΙΠΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
Νοέμβριος 6, 2018

Σάντουιτς με κρέμα από ΠΙΠΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Σπανάκι & Πράσα

Υλικά


  • 80 γρ. βούτυρο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. σπανάκι, μόνο τα τρυφερά φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. πιπερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
  • 50 γρ. γραβιέρα Νάξου
  • ¾ κ.γ. μουστάρδα Παπαδημητρίου απαλή
  • 8 φέτες ψωμί με προζύμι
  • Πίκλες για το σερβίρισμα

Χρόνος: 30' | Μερίδες: 4 | Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 20 γρ. βούτυρο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο για 2΄, μετά το φρέσκο κρεμμυδάκι με το σκόρδο για 1' μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το σπανάκι και αλατίζουμε. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά από το σπανάκι για περίπου 3’.

Προσθέτουμε το πιπερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ, την γραβιέρα τριμμένη και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια πυκνή σάλτσα. Τραβάμε το σκεύος από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού μόνο από τη μία πλευρά. Σε μια καθαρή επιφάνεια ακουμπάμε τις μισές με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα κάτω. Μοιράζουμε την σάλτσα με το σπανάκι, πράσο, πιπερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ, γραβιέρα, μουστάρδα και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω.

Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας το βούτυρο σε δόσεις σε αντικολλητικό τηγάνι για 2’-3’ από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

Σερβίρουμε με πίκλες.

Δες κι άλλες συνταγές


Δεκέμβριος 7, 2020

Τάρτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Τάρτα απο κρητικό παξιμαδοκούλουρο λαδιού με τυρί απο αιγοπρόβιο γάλα "Ερίκι" με τοματίνια cheery,ελιές,κάπαρη και αρωματικό λάδι απο θυμάρι
Μάρτιος 12, 2019

Σπιτικό cheesecake με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν. Για να δημιουργήσουμε τη βάση του γλυκού, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε φόρμα ή ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη, τα ανακατεύουμε και τα πιέζουμε στον πάτο αρκετά για να γίνει μια ομοιόμορφη βάση. Ψήνουμε τη βάση τους 170 βαθμούς για 10 λεπτά...
Νοέμβριος 9, 2018

Χωριάτικη κοτόπιτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Φτιάχνουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της και πλάθουμε σε μια καθαρή επιφάνεια, μέχρι η υφή της ζύμης να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη για 30’, να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος στρογγυλού πιάτου...