Καστανόσουπα με ΠΙΠΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
Νοέμβριος 6, 2018
Χωριάτικη κοτόπιτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
Νοέμβριος 9, 2018

Κολοκυθόσουπα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

και μπαχαρικά

Υλικά


  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. ερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ
  • 100 ml φέσκο γάλα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1,5 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα καρότα σε κομμάτια
  • 1 κλωνάρι σέλερι σε κομμάτια
  • 900 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 κ.γ. tabasco
  • Κολοκυθόσπορους ψίχα για το σερβίρισμα, λίγα φυλλαράκια φασκόμηλο για το σερβίρισμα, αλάτι, λίγο μαύρο πιπέρι.

Μερίδες: 4-5


Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το γλυκάνισο, το τζίντζερ και 1 κοφτό κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε για 1’. Ρίχνουμε την κολοκύθα, τα καρότα και το σέλερι ανακατεύοντας για άλλα 2’- 3’.

Προσθέτουμε τα 200 γρ. ερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ, το γάλα και συμπληρώνουμε με ζωμό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά. Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για 15΄- 20΄. Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το tabasco και πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ. Περνάμε τη σούπα από ψιλό σουρωτήρι και τη ζεσταίνουμε ξανά σε καθαρή κατσαρόλα. Αν είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με ελάχιστη κρέμα γάλακτος. Αν είναι αραιή, τη την βράζουμε για 2’- 3’. Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ανάλογα.

Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ ή πιάτα και γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορους και ένα δύο φυλλαράκια φασκόμηλο για άρωμα.

Δες κι άλλες συνταγές


Δεκέμβριος 7, 2020

Τάρτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Τάρτα απο κρητικό παξιμαδοκούλουρο λαδιού με τυρί απο αιγοπρόβιο γάλα "Ερίκι" με τοματίνια cheery,ελιές,κάπαρη και αρωματικό λάδι απο θυμάρι
Μάρτιος 12, 2019

Σπιτικό cheesecake με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν. Για να δημιουργήσουμε τη βάση του γλυκού, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε φόρμα ή ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη, τα ανακατεύουμε και τα πιέζουμε στον πάτο αρκετά για να γίνει μια ομοιόμορφη βάση. Ψήνουμε τη βάση τους 170 βαθμούς για 10 λεπτά...
Νοέμβριος 9, 2018

Χωριάτικη κοτόπιτα με ΕΡΙΚΙ ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Φτιάχνουμε την ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της και πλάθουμε σε μια καθαρή επιφάνεια, μέχρι η υφή της ζύμης να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη για 30’, να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μια με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε μέγεθος στρογγυλού πιάτου...