Μερίδες: 4-5
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το γλυκάνισο, το τζίντζερ και 1 κοφτό κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε για 1’. Ρίχνουμε την κολοκύθα, τα καρότα και το σέλερι ανακατεύοντας για άλλα 2’- 3’.
Προσθέτουμε τα 200 γρ. ερίκι ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ, το γάλα και συμπληρώνουμε με ζωμό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά. Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για 15΄- 20΄. Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το tabasco και πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ. Περνάμε τη σούπα από ψιλό σουρωτήρι και τη ζεσταίνουμε ξανά σε καθαρή κατσαρόλα. Αν είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με ελάχιστη κρέμα γάλακτος. Αν είναι αραιή, τη την βράζουμε για 2’- 3’. Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ανάλογα.
Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ ή πιάτα και γαρνίρουμε με κολοκυθόσπορους και ένα δύο φυλλαράκια φασκόμηλο για άρωμα.